viernes, 9 de octubre de 2020

Travessa Avenc Micó. Cardona. Barcelona.

Aprofitant el pont ens acostàrem a terres catalanes i com a primera activitat ens acostàrem a la localitat de Cardona per a gaudir d'aquesta travessa espeleològica.

Seguint aquest track, arribàrem sense dificultats al kasrt salí i només podem dir que ens quedarem bocabadats! Impressionant! I això que només havíem començat a caminar pel meandre que ens porta al Forat Micó.

El que ens trobàrem dins encara ens va impressionar més, sales precioses amb formacions blanques de sal d'una gran bellesa. Increïble!

Per diferents motius no havíem pogut preparar bé la travessa i no teníem molta informació, per la qual cosa no teníem massa clar el recorregut, així que anàvem avançant a poc a poc i amb prou de dubtes, deixant alguna fita per a tindre clar el camí de tornada per si havíem de pegar la volta.

Després d'un parell d'hores i quan ja havíem estat a punt de pegar la volta, arribàrem a una estretor vertical que no invitava a passar (sobretot si després havíem de tornar), quan ja pensàvem desistir (ja que no teníem gens clar quan faltava i si realment era el camí correcte) vam veure la claredat de la boca d'eixida! Ja estem!!!

Una vegada fora, el paisatge també invitava a fer fotos i més fotos, semblava que estàvem en un altre planeta! La tornada no és senzilla si no es porta un GPS, ja que vam eixir totalment desorientats...

Una travessa senzilla per la seua longitud i perquè no cal cap material de verticals, però sí que cal un bon coneixement del món subterrani. El recorregut no és sempre evident i cal superar unes quantes gateres i estretors... como ja he dit més d'una vegada el món subterrani no és molt amigable...

La veritat és que fa anys que fem espeleo i mai havíem vist formacions i un paisatge com aquest, realment val la pena.

Després visitaren l'impressionant castell i la localitat de Cardona amb un bon sopar en bona companyia.

La veritat, em sorprén que aquesta zona no siga tan famosa espeleològicament parlant.

Roques salades!

El meandre d'entrada ja és espectacular





Una vegada eixim a l'exterior el camí de tornada és impressionant.


No hay comentarios:

Publicar un comentario