domingo, 27 de septiembre de 2020

Barranc de l'Infern. Vall de Laguar. Alacant.

Després del fracàs anterior, pel mal oratge, tornàvem a intentar descendir aquest impressionat barranc amb la família. Ens ajuntàrem entre majors i menuts un total d'11 persones.

Després d'una xicoteta equivocació per a arribar desde la carretera de Pego a la Vall de Laguar i una vegada arribem d¡alt de port trobem una pista que ix a mà esquerra (un poc abans del lloc on es poden llogar els burros) fins a arribar a unes cases. Des d'aquest punt hem de baixar per la senda que ens porta al riu i en uns metres caminant pel llit del riu arribem a la capçalera del primer ràpel.

Fa només unes setmanes que el barranc ha sigut reequipat per la Federació valenciana d'espeleologia i barrancs, des d'aquest humil bloc unes notes d'agraïment.

Totes les instal·lacions són excel·lents i les cordes necessàries per a superar un parell de passamans estan en perfecte estat.

El descens el vàrem fer sense complicacions, només destacar que trobàrem alguna bassa d'aigua que ens obligà a banyar-nos els peus.

més crític, és el primer passamans, prou atlètic i que un pedal ens ajudarà molt per a superar-ho.

A poc a poc i gaudint de l'increïble paisatge d'aquest preciós barranc arribàrem al final en "només" 3:30 hores ja haviem acabat. No està gens malament amb xiquets de 10 i 12 anys...

Un barranc "senzill" si no porta aigua i increïble estèticament. Això sí, encara que senzill que ningú entre si no té la formació, el material i l'experiència necessària, per desgràcia en aquest barranc ja hi ha hagut més d'un desgraciat accident.

Una vegada eixim del barranc hem de seguir pel llit de riu fins a arribar als escalons que amb paciència i a poc a poc ens torna als cotxes.

Un dia genial, repetint un barranc del qual guardàvem molts bons records.

















No hay comentarios:

Publicar un comentario