domingo, 11 de octubre de 2020

Via ferrada Roca Narieda. Fígols i Alinyà. Lleida.

Continuant amb les activitats per terres catalanes, aquesta vegada ens arrimàrem a la localitat de Fígols per a gaudir d'aquesta nova via ferrada.

Un dels nostres companys havia estat treballant en la seua construcció per tant portàvem un bon guia...

La via és molt llarga i espectacular, pujant uns 455m i de 1195m de longitud equipada, per la qual cosa fan de la via la més alta i llarga de Catalunya i la tercera més llarga d'Espanya. Té un primer tram catalogat com a K3 familiar que no férem, ja que per error pujàrem pel camí de retorn per tant començàrem directament pel tram k4.

Està equipada amb 4 ponts i té uns quants desploms, també un impressionant flanqueig a una gran altura i el "plat fort" i que caracteritza a aquesta via, l'escala Mariajo, una escala tipus electron però més ampla i revirada que permet ascendir uns quants metres. Com deia aquest punt és el més espectacular de la via. Si trobeu a molta gent fent la via, tingueu paciència perquè es fan cues... per últim afegir que el tram k4 no té escapatòries, això si, conta amb dos plataformes de fusta per a descansar.

Era la primera vegada que les xiquetes (12 anys i mig) s'enfrontaven a una via d'aquesta envergadura i no sabíem ben bé com anàvem a respondre, però al fi descobrirem que estan fetes unes males bèsties, ja que la feren tota la via sense problemes amb l'única dificultat de què a causa de la seua estatura no arribaven bé als escalons...

Una gran via, espectacular pel seu recorregut i llargària amb no molta dificultat però molt interessant, una via imprescindible. Nosaltres estiguèrem 3 hores i després 1 hora més pel camí de retorn.


Una visió general


El pont de futa està a gran altura







Es pot vore la cua...

Flanqueig horizontal

A les xiquetes no les arribaven les cames...


Una de les dos plataformes on podem descansar

Un pont nepalí

L'altura a la qual ascendim és impressionant

Els 6 components








No hay comentarios:

Publicar un comentario