miércoles, 28 de diciembre de 2022

Vía ferrata i barranc de Cagarnero. Onil. Alacant

Aquesta vegada anàrem amb els més menuts a la localitat d'Onil per a gaudir de la via ferrata i del barranc.

Podem dir que més que una via ferrata és un camí equipat això sí amb bastant verticalitat, on només trobarem alguna grapa per a ajudar-nos en algun punt amb ceta complicació. La via és molt senzilla i està tota equipada amb cable de vida. Com dic, és una via ferrata molt senzilla, però a la qual, el fet de no tindre escalons, li dona un punt més d'interés.

Ací teniu el track d'accés.

Després caminem uns metres fins a entrar el barranc del Cagarnero.

Aquesta activitat no la vaig organitzar, i a posteriori he vist que el primer ràpel està indicat amb una fita de pedres, nosaltres no el férem...

Si entrem caminant al barranc, es fa molt curtet, primer un pont nepalí ens portarà a la capçalera del primer ràpel, aquest ràpel és d'uns 23m. Després s'ha instal·lat una tirolina evitable, nosaltres no haviem agafat la polea doble i per tant, no la férem. Podem fer algun curtet ràpel més totalment evitable si volem... Per a acabar, un passamans equipat amb escalons ens portarà a l'últim ràpel d'uns 20 metres, el més aeri.

Una activitat curta i senzilla interessant per a introduir a la gent en el món de ferrates i barrancs o per gaudir amb els més menuts si ja tenen experiència.




Detall que ens recorda en quina data estem

El pont



Un dels ràpels

Passamans d'accés a l'últim ràpel

Bústia per a deixar algun missatge


No hay comentarios:

Publicar un comentario