viernes, 24 de junio de 2022

Barranc de Bolulla o Estret de les Penyes. Bolulla. Alacant

Feia molt anys que teníem pendent descendir aquest preciós barranc. Per ser tan curt i degut a la distància de casa sempre el deixaven en la llista de TODO.

Aprofitant que era festa per Sant Joan i que anava molt bé d'aigua s'acostàrem a la localitat de Bolulla.

Aquesta primavera havia plogut molt, per la qual cosa el barranc havia estat intransitable fins unes poques setmanes enrere, ara ja no tenia perill i per tant era el moment d'anar inclús amb les xiquetes. He de recordar que enguany, per desgràcia havien mort quatre persones en aquest barranc.

L'aproximació en un dia calorós com aquest es fa un poc dura, ja que pega el sol quasi tot el temps, a més a més és en pujada, però a poc a poc en aproximadament mitja hora arribem a la capçalera del primer ràpel.

S'equipem i a gaudir. Aquest dia ja no corria aigua en el primer ràpel, però gràcies a les diferents surgències trobem aigua durant tot el recorregut.

El paisatge és espectacular, amb zones engorgades molt boniques.

A poc a poc anem descendint els ràpels, tots curtets amb instal·lacions perfectes. Trobem algun xicotet tobogan (més aviat ens l'inventem) i algun xicotet salt fins a arribar a l'últim ràpel. Aquest, és el més llarg i espectacular. Es pot baixar per l'esquerra orogràfica fraccionat o per la dreta fins a una rapissa on podrem saltar si volem. Molt bonic.

Un dia molt divertit i un barranc preciós que de segur repetirem amb més amics.


Baixant el primer ràpel

El recorregut és espectacular

Segon ràpel amb aigua brollant de les surgències





L'ultim ràpel el més llarg i espectacular

Els quatre component posant per a l'ocasió


No hay comentarios:

Publicar un comentario