sábado, 4 de octubre de 2014

Avenc de la Clapissa. La Calderona. Serra. València.

Per segona vegada visitem este magnífic avenc situat al Parc Natural de la Serra Calderona.

Com Manolo i Eva no pogueren vindre la primera vegada i pel temps tant limitat del que dispossavem necessitavem una cova curteta i prop de casa.

Encara que els demés ja l'haviem feta, decidirem repetir ja que la cova realment ben val una segona visita (per a algú ja anava a ser la quarta). Al final anàrem Manolo, Eva, Carmen, Lolo i Toni.

Como no és una cova massa llarga, em propossaren fer la instal.lació, per supost amb l'atenta supervisió de Lolo. La meua primera instal.lació!!! És curiós, que encara que he fet moltes coves, he desinstal.lat unes quantes i he vist com s'instal.la, fins a que no ho fas per primera volta no te n'adones de moltes coses. Bé, al final una instal.lació millorable, però acceptable. A la pròxima espere fer-ho millor.

La descripció es pot consultar a l'anterior entrada que vaig escriure en este blog seguint el següent enllàç.

Esta vegada, a més a més del recorregut anteriorment comentat i que repetírem, continuàrem desde la repisa que hi ha abans d'arribar a la base del segón pou en direcció sud, i que dóna accés a una sala prou concrecionada i amb un passamans ja instal.lat i que per falta de temps no seguírem (queda pendent per a una propera exploració).

Com a material, és suficient una corda d'uns 15 o 20 metres per al pou d'entrada, i una altra (o altres) per a salvar els vora 70 metres del pou. La cova a més a més està instal.lada amb parabolts i té totes les xapes.

Sembla que algú està preparant la topo de la cavitat, ja que hi ha marques per a pendre mesures, supose que no tardarà en ser publicada. Seria d'agraïr que qualsevol que entrara en esta cova fora respectuós amb el material i les cordes fixes ja instal.lades. Per favor molt de respecte. A més a més també trobàrem unes quantes rates penades que intentàrem no molestar.

Resumint, crec que una de les coves més interessants que podem trobar per la Calderona. Tornarem.

PD. No portava la càmera, quan Manolo em passe alguna foto la publicarem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario