sábado, 4 de marzo de 2023

Ferrata Sants de la Pedra. La Vall d'uixó. Castelló.

Aquesta vegada ens apropàrem a la veïna localitat de la Vall d'Uixó a visitar aquesta nova via ferrata. Per a accedir podem pujar amb el nostre vehicle fins a l'aparcament. El camí no està en massa bé, però és transitable amb turisme (amb cura)

Des de l'aparcament, hem d'agafar el camí que baixa fins a l'inici de la via, és a dir, l'aparcament es troba al final de la via i hem de baixar pel camí indicat fins a l'inici.

Es tracta d'una via senzilla i ben equipada. Té un primer tram vertical, per a després continuar de forma horitzontal fins a arribar al primer pont mono de cable. Una vegada superat tenim un altre tram vertical sense dificultat que ens porta a un pèndol equipat amb una cadena.

Seguim avançant en trams horitzontals i verticals fins a arribar a un pont tibetà, aquest molt aeri.

Una vegada superat arribarem després d'un tram horitzontal fins al pas més "divertit" de la via, "el paso del pajarito", un pas equipat amb unes cadenes verticals que sustenten unes barres de ferro on posarem els peus. La dificultat està en el fet que són molt inestables i es mouen prou, per la qual cosa haurem d'agafar-nos bé amb les mans. En la meua opinió el pas que indica la dificultat de la via (K3)

Superat aquest pas, només ens queda pujar uns metres fins al final.

Un ferrata curteta (meny d'un hora) i divertida, s'ho passàrem d'allò molt bé. Després anàrem al poble de la Vall a berenar.


El tram inicial vertical

 

El primer pont


Superant el segon pont

El plat fort de la vía, el "paso del pajarito"

EL punt final de la via


No hay comentarios:

Publicar un comentario