domingo, 14 de junio de 2015

Avenc del Campillo. Tous. València.

El Campillo és un dels avencs que hi ha que baixar alguna vegada. Com Lolo i Carmen pensaven anar-hi, vaig aprofitar i no vaig perdre l'oportunitat.

L'access es fa des de Tous i podeu seguir aquest track. Quasi al final, quan s'acava la carretera asfaltada i una vegada arribem a una casa, podem continuar amb el cotxe per la pista que no està en massa bon estat uns centenars de mestres més o inclús anar caminant. La localitzación de l'avenc és 39º 13' 35,617"N y 0º 40' 42,57"W (Datum WGS84)

Com el següent cap de setmana era el solstici d'estiu, pensava que no hi hauria ningú ja que tots esperarien per a fer la famosa foto. Quan arribàrem, hi havien instal.lades 4 vies, 2 dels amics de la Senyera i altres 2 d'un grup d'amics "independent" (excisió d'un altre grup que no vaig a anomenar). Encara que podiem haver instalat una cinquena via, desistírem ja que anava a ser massa "lio" de cordes, i gastàrem les que ja existien que molt amablement ens cediren.

La baixada és prou sencilla, encara que impresiona molt el penjar del sostre de la enorme sala. Una vegada baix, recorreguerem la sala fent mil fotos i gaudint de l'espectacle. Després, un altra vegada cap amunt. La pujada és dura, però poco a poc es puja sense complicacions. Per cert, abans de pujar agafàrem el cartell que algún indeseable havia llançat a l'interior i on s'indica les dates durant les quals està prohibit vistar l'avenc: Està prohibida su visita des del 16 Octubre fins al 15 de Març. Per favor, respeteu estes dates ja que tenen un sentit i no s'han posat de forma arbitrària.

Al final un magnífic avenc, que com he dit hi ha que visitar alguna vegada. L'únic punt negatiu es que només té una sala (això sí enorme) i que desgraciadament la visita és fa molt curta.

Boca d'entrada









Toni, Lolo, Carmen i el cartell tornàrem a colocar al seu lloc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario