viernes, 6 de diciembre de 2013

Coves del Tortero i El Candil. Tous

Esta vegada, hem fet una trobada familiar amb uns amics de la infància. L'objectiu era passar un bon dia amb uns vells amics i fer la Cova del Candil i si ens sobrava temps, completar la trobada amb la visita a la Cova del Tortero.

Justament eixe dia ens trobarem amb més de 10 cotxes que anaven a visitar la Cova del Candil, per tant decidirem canviar l'objectiu principal pel de la cova del Tortero.

És una cova xicoteta, senzilla i prou bonica. Una gran entrada feta de forma artificial (sembla ser que es volia traure alguna mena de mineral), dóna pas a la part natural de la cavitat. Com comentava, és una cova xicoteta, però divertida, amb xicotets desnivells i racons de gran bellesa. Llàstima que com sempre que una cavitat és accessible per a tot el món, moltes de les formacions han sigut trencades. Sincerament, no puc entendre quin és el plaer que es pot obtindre en destruir estalactites i estalagmites. Està clar que hi ha gent que encara és més primitiva que el primitius habitants d'estes cavitats.

Posteriorment anàrem caminant a la Cova del Candil. Esta és de major longitud i amplària, però no tan bonica. Sembla més un túnel fet per una corrent d'aigua i per tant pràcticament no té formacions.

Atenció amb els cartells que hi ha per la zona que no són correctes:

Ací teniu el track per a anar a la correcta cova del Tortero:

http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2728880

I Ací el de la cova del Candil:

http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=2782679


Cova del Tortero:





Cova del Candil:



Dinant al pantà de Tous:


No hay comentarios:

Publicar un comentario