sábado, 30 de junio de 2012

Cova Santa. -80m. La font de la figuera. València.


Esta vegada, havíem parlat de que Susana fera la instal.lació d'una cavitat per a que anara practicant. Per això triarem la Cova Santa a la Font de la Figuera. Esta cova és ben coneguda per tots (excepte per mi) i no té massa complicació amb només 60 metres de profunditat a la part esportiva i permet la instal·lació de dues vies paral·leles, per una de elles baixaria Manolo i per l'altra faria la instal·lació Susana. La resta de components, Eva i jo (Toni) baixaríem cadascú per una via.

Només aplegar ens trobarem a tres companys del GIM que estaven acabant la topografia de a cavitat. Des d'ací vull agrair a Jaume i companyia la seua tasca en la divulgació de l'espeleologia, amb l'important treball de recopilació, organització i topografia dels principals avencs del País Valencià. La pàgina web del GIM s'ha convertir en una de les referències a consultar abans d'iniciar la visita a qualsevol cavitat. Això sí, un altra cosa és el tema de les coordenades GPS per a la localització dels avencs ;-)

Com els xics del GIM ja havien fet la instal·lació del mateix pou, molt amablement ens deixaren baixar per les seues cordes, mentre Susana anava instal·lant l'altra via.

La cova està formada per una part més o menys horitzontal que dóna a un pou format per una fractura d'uns 60 metres de profunditat, la qual es fa més ampla als últims 20 metres. El final de la cavitat és prou interessant, amb una paret plena d'estalactites i que d'alguna manera premia tot l'esforç.

Durant l'ascens desintal·larem les dues vies i ens reunirem amb els amics de GIM que ja havien acabat amb la seua tasca de topografiar la cavitat i que ens estaven esperant pacientment.

Pera celebrar l'encontre, anàrem a gaudir d'unes cervesetes al bar de la piscina de la Fot de la Figuera.

 Susana, molt templada ella, preparant-se per a fer la instal·lació.

 Eva, els components del GIM i jo (de marró)

 Eva durant els descens, es poden apreciar clarament les dues vies.

 Manolo i Susana per allà baix.

 Eva en un fraccionament

Jo mateix posant per a la foto. El final de la cavitat no està gens malament.

 Camí de l'exterior de la cavitat


No hay comentarios:

Publicar un comentario