domingo, 24 de marzo de 2024

Avenc de Sabarin. Els Ports. Tarragona.

El darrer avenc que visitàrem durant la trobada de L'Interclub Espeleològic Valencià va ser l'avenc de Sabarin.

Es tracta d'un avenc de gran recorregut i que encara es troba en exploració...

Nosaltres només visitàrem la sala del Llac i poc més, no teniem temps...

Un avenc molt interessant, amb alguns racons i sales precioses. Per favor respecteu les zones balitzades.

Un cap de setmana genial. Quan repetim?



La Sala dels Pastors



Seguint el riu



La foto de grup


Racons preciosos


sábado, 23 de marzo de 2024

Avenc del Salany. Els Ports. Tarragona.

Continuant amb el campament de L'Interclub Espelològic Valencià, i per a completar el dia, després de l'avenc dels Mamelots, baixàrem a visitar aquesta xicoteta joia dels Ports.

Es tracta d'un xicotet avenc, on només hem de baixar un pou de 20 metres i per a la resta de la visita ja no és necessari cap material de verticals. Comentar que cal superar una estreta gatera que ens porta a les sales més concrecionades i boniques de l'avenc. Una visita ràpida que ben val la pena.

La boca d'entrada

La boca d'entrada des de la sala

Superant la gatera












Alguns dels visitants




Avenc dels Mamelots. Els Ports. Tarragona.

El campament d'enguany de l'Interclub Espeleològic Valencià, el celebràrem a la zona dels Ports. Encara que nosaltres ja havíem estat no vàrem tindre cap problema en repetir. Un dels avencs que teníem permís era l'avenc dels Mamelots. Heu de saber que estem a un parc natural i a banda de ser respectuosos amb l'entorn i la natura, hem de demanar permís per a realitzar qualsevol activitat. Per segona vegada visitàvem aquest magnífic avenc, un dels més importants dels Ports. Com érem un grup un poc nombrós (8 espeleòlegs) decidírem dividir-mos. 4 anirien primer per la via SIRE i els altres 4 baixarien primer a la cota màxima -168 metres. Com era la segona vegada que visitava l'avenc, i en l'altra ocasió només visitàrem les sales del Castell i SIRE, em vaig unir al segon grup...

Després de la sala Gran, continuarem el descens sense dificultats fins a arribar a la cota màxima començant el camí d'ascens fins a creuar-mos amb els nostres companys que baixarien i desinstal·larien.

Nosaltres visitàrem la via SIRE, on podem trobar la part més bonica de la cavitat.


La boca de la cavitat



Descendint la sala gran



Pujant a la sala SIRE