domingo, 30 de octubre de 2016

Avenc GEST, Dos Aigües. València.

Per a l'avenc esta vegada anàrem Lolo, Carmen, Paco i Toni.

L'accés a l'avenc només és posible amb un 4x4 o a peu, ja que la pista es troba en molt males condicions. Com nosltres no disposàvem d'un vehicle d'aquestes característiques ens tocà caminar. Després d'un hora de marxa arribem a la boca que es troba vora el camí.

Com per una vegada anàvem amb temps, jo vaig ser l'encarregat de la instl.lació sota la supervisió de Lolo. Com sempre, una cosa és tindre clara la teoria i un altra ben distinta és possar-se a intal.lar. Poc a poc i gràcies als consells dels experts vaig anant avançant amb la intal.lació.

L'avec GEST està format per un primer pou de 40m, dividit per una cómoda repisa. Per cert, a la base del pou, trobàrem un ratolí mort (que per la olor faria uns dies que patiria el trist accident), també trobàrem un gripau (este viu).

Una vegada arribem a la base del pou, un passamans, ens permitix arribar a la capçalera del segon pou de 14m. Des de la base d'este i aseguant-nos en una gran estalagmita, arribem a la capçalera d'un altre pou de 21m. Ja només queda descendir l'ultim pou de només 13m. Una vegada arribàrem a la base d'aquest pou menjàrem alguna cosa i cap amunt.

En menys de 5 hores els 4 fora.

Un avenc interesant, amb no moltes formaciones però amb pous llargs i amples del qual quedàrem prou contents.


A la boca, començant la instal.lació


El primer pou

A la base del pou de 40m

Passamans

Els quatre a la cota mínima

Eixint cap a la llum
Un selfie del grup