sábado, 30 de enero de 2016

Barranco de los Capellanes. Jalance. València.

Esta vez la actividad iba a ser un barranco seco (en invierno no apetece demasiado mojarse), y el elegido fue el barranco de los Capellanes en Jalance. Los integrantes de la expedición fuimos Raquel, Mª José, Carlos, Óscar, Vicente, y Toni (el que escribe estás líneas).

Para llegar al inicio del barranco, desde Jalance debemos tomar las indicaciones hacia la Cueva de Don Juan, a 500m de llegar a la cueva, nos desviamos por una pista a mano derecha que se encuentra en buenas condiciones. Recorridos unos 500m podemos dejar los coches, un hito de piedras indica el lugar. Después en 1 minuto llegamos a la cabecera del barranco. Podemos seguir el track que he publicado.

El descenso se hace sin complicaciones. A nosotros nos costó unas 2:15 (6 personas con calma y haciendo fotos). Todos los rápeles se encuentran en perfectas condiciones montados con parabolts con 2 placas unidas con cadena. Una vez descendido el último rápel se debe tomar una senda a la izquierda del barranco que no está demasiado marcada pero que es evidente. Quizás algo confusa en algunos tramos, que nos permite ascender hasta la pista que debemos seguir para llegar al coche (1:15minutos). Nosotros seguimos este track 

Cabe destacar que hay una especie de vía ferrata que permite remontar casi todo el barranco (excepto los últimos 2 rápeles), la "ferrata" no tiene cable de vida, por lo que si se decide ascenderla habrá que ir anclándose a los escalones.

Se trata de un barranco sencillo, sin ninguna dificultad técnica, excepto lo que pueda impresionar la altura del último rápel de 30m.



Un entorno fantástico

Descendiendo el primer rápel

Primer rápel

Carlos ascendiendo por los escalones











Descendiendo el último rápel



Toni, Vicente, Raquel, Mª José, Óscar y Carlos.

domingo, 17 de enero de 2016

Avenc Sanxo, Pinet. València.

Ja feia temps que tenia pendent visitar este avenc, i quan va surgir l'oportunitat no la vaig desaprofitar.

Cap allà anàrem, Carmen, Mar, Ana, Jose, Lolo i Toni (jo).

Ací vos deixe el track que vaig pendre per a arribar des de Barx. La pista de pujada no està en massa bones condiciones, però amb cura és pot fer inclús amb un turisme, nosaltres amb la furgona no tinguerem cap problema.

Una vegada arribàrem al "parking" vàrem vore que hi havia un altre cotxe amb espeleòlegs de la UPV. Al final anàven a visitar un altra cavitat i per tant no tinguerem problemes de massificació...

Una vegada preparat tot el material i equipats, seguirem la senda que ens portà a la Sanxo. Com he dit abans podeu seguir este track.

L'avenc és prou entretingut, i més si com ens va passar a nosltres per un error començàrem amb una corda de 43m en compte de una de 50m com haviem previst per a baixar els 2 primers pous de 25 i 9 metres, a partir d'eixe moment tot ens descuadrava, i tot era intertar traure "metres" de corda on no hi havia... Al final gràcies a la "pericia" de Lolo, (que va tindre que inclús empalmar cintes per a asegurar el pasamans) poguèrem arribar al final de la cavitat, això sí, el final de la corda ens va quedar quasi a un metre del terra: "justet, justet..."

Una vegada al final de la cavitat, menjàrem alguna cosa, fèrem un parell de fotos i cap amunt.

Jo vaig ser l'encarregat de la desinstal.lació d'una part i Jose i Ana de la resta.

Degut al problema amb les cordes, la instalacció va ser més tediosa del que seria normal, i per tant la visita ens costà més del previst, unes 6:45 hores.

Com la majoria d'avencs de la zona, es tracta d'una diaclasa sense apenes formacions llevat d'algunes colades. L'avenc té un parell d'estretors que es superen sense massa complicació. El primer després de uns senzilla trepada, és un pas estret q es passa sense dificultat i que dóna pasa al pou d'11m, l'altre és la part inicial del pou de 59m, però que tampoc té gran dificultat.

Un dia molt divertit del que gaudirem molt, amb bones companyies i moltes rises.

Carmen, mar, Jose, Ana i Toni. (Lolo ja estava instal.lant)

La boca d l'avenc

El primer pou

Trepada per a passar el primer estretor



Instal.lant un pou


Ascendint


Sessió fotogràfica al final de la cavitat
Més fotos
Tornem cap a l'exterior...