domingo, 30 de junio de 2013

Trobada social espeleològica de la SES a la Vall d'Ebo. Alacant.

La secció d'espeleo del CEV, enguany ha organitzat les trobades d'espeleo a la Vall d'Ebo. La idea de les trobades és reunir als components de la secció i amics per a gaudir d'un cap de setmana de convivència.

El lloc de trobada ha sigut el refugi de La Figuereta, però com l'aplec social està obert a famílies, i molts hem anat amb tota la família, hem optat per acampar al costat del refugi.

S'han instal·lat un parell de cavitats: L'Avenc Ample i l'Avenc Estret, d'esta forma es poden visitar ambdues cavitats de forma ràpida al no tindre que fer la instal·lació i posterior desinstal·lació la qual cosa és d’agrair.

Com tot el món, no fa espeleo, s'han proposat diverses activitat a les quals la gent s'ha apuntat en funció de les seues capacitats i possibilitats: Trecking per la Vall, Visita a la Cova del Rull excursió i bany a Els Tolls.

D'esta forma mentre les meues xiquetes visitaven la Cova del Rull, Manolo i jo aprofitavem per a fer l'Avenc Estret, un pou de -142m. Impressionant descens i sobretot impressionat pujada (esgotadora).

El dissabte per la nit férem un sopar de germanor, amb un bona "torrà", cervesa i molta diversió.

El diumenge de matí, amb un grupet de xiquets, mares i pares anàrem a Els Tolls on poguérem gaudir d'un preciós paratge i d'un refrescant bany.

Després de dinar i aprofitant que encara no sabia desinstal·lat l'Avenc Ample, vaig anar-hi per segona vegada per a recordar la seua gatera (si es que algú pot oblidar-la) i gaudir de nou de la sala Gandia. He de dir, que la gatera em va tornar a impressionar moltíssim, i vaig tornar a pensar que per ahi no passava... al final és millor no pensar i cap a dins! A l'anada ens llevarem tots els aparells, però com anàvem contrarellotge a la tornada passarem amb tota la ferralla... i a l'eixida vaig patir i molt per passar pel forat inferior!!! Tot un rècord!!! Després fora em vaig adonar que l'eixida més senzilla era per la part superior. Després desnsintal.larem i a casa!

Un molt bon cap de setmana amb ganes de repetir.

Uns quants companys a la base de l'Avenc estret.

Il.luminant unes formacions a la base del pou de l'Avenc Estret.

Vista dels -142m que encara ens queden per pujar. Algú que no recorde ja està fent l'esforç per allà dalt.

Les meues xiquetes als Tolls

Baixant l'Ample.

L'avenc Ample.

La sala Gandia, una preciossitat.

jueves, 6 de junio de 2013

Avenc K28, Serra. València.

Tornant a la idea de fer coves menudes i que estiguen prop de casa, esta vegada li ha arribar el torn a la k28. Ja fa temps que tenia localitzada la cavitat d'una exida en MTB, esta es troba al km 27.4 de la carretera que va de Serra a Torres-Torres.

Com dels 3 components que formàvem part de l'activitat: Raquel, Carlos i jo (Toni), només Raquel i jo teníem experiència en espeleo, decidirem fer esta cova com una travessia, ja que té dos boques.

Des de la boca que es troba al costat de la carretera hi ha un ràpel de només 8 metres amb dos anelles que ens permet descendir fins a un caos de roques. Seguint el caos de blocs en forta pendent i en direcció NW arribem a la Sala dels Orgues, sala molt interessant amb unes banderes que decoren bellament la cavitat.

Després de fer unes quantes fotos i visitar les distintes gateres tornarem enrere pel mateix camí per anar en direcció a l'altra boca.

La veritat és que ens va costar prou trobar el túnel d'eixida, ja que no és evident (al menys no ho era per a nosaltres). De fet, després d'un temps entrant per tots el forats que trobaven començarem a pensar en que jo pujara per la corda (era l'únic que portava tot el material d'ascens) i tornara a entrar per l'altra boca en busca de Raquel i Carlos.

A la cap i a la fi, no va ser necessari i trobarem el camí correcte. Per a eixir per l'altra boca, hem de tornar just baix del ràpel d'entrada. Hi ha un catadiòptric i una fletxa groga que indica la direcció a seguir. En un principi sembla que la galeria es fa impracticable, però només ho és per la part de baix, per la part superior té continuïtat. Després d'uns quants metres, per fi estem fora. Esta boca és situa a l'altre costat de la carretera, uns quants metres per sota de la primera boca.

Una cavitat molt divertida i recomanable, per a gaudir i per a introduir a gent al tema de l'espeleologia. Imprescindible que algun component tinga experiència prèvia en temes d'espeleo.

Per favor, sigueu prudents i respectuosos amb la cavitat.

Carlos, Raquel i jo (Toni), en la boca del costat de la carretera.
Instal.lant el descens.
Raquel, descendint per la fractura.

El la Sala dels Òrgues

El tres a la Sala dels Òrgues.

Jo, entre el caos de roques.


Carlos eixint per l'altra boca.

Raquel.
Topografia. Font: Catálogo Espeleológico del País Valenciano.