lunes, 14 de agosto de 2017

Ferrata La Cantera. La Vilavella.

No fa molt que sabiem que s'havia inaugurat aquesta via ferrada, així que haviem d'anar a vore com era abans de que algú  ens ho contara...

Per a arrivar hem d'anar directament al poliesportiu del La Vilavella, ja la entrada és fa per dins del poliesportiu. Una porta per la part de d'arrere ens du a linici de la via.

La via (com el se propi nom indica), s'ha contruït aprofitat una antiga canera. Encara que no molt llarga, si que han aprofitat al màxim les possibilitats de la paret.

La via està formada per 6 trams, el primer simplement d'aproximació, el segón i el tercer són els més verticals i ens permeten guanyar altura, per a accedir al quart tram hem de superar un curt però aeri pont tibetà. El quart és un tram totalment horitzontal amb una pasare.la de fusta, que ens porta al curt i també vertical tram 5. Una vegada acabat aquest tram nomes ens queden uns metres de pujada amb uns enscalons que ens porta al final de la via.

Nosaltres tornàrem a descendir fins al tram 5 fins a arribar al ràpel (opcional) per a baixar rapelant. Encara que en la explicació de la via diu de no baixar, en el nostre cas estàvem a soles, per la qual cosa no anàvem a molestar a ningú.

El ràpel està perfectament instal.lat amb un troc que evita qualsevol fregament de la roca. Un ràpel bonic i en volat de 24m que ens porta al peu de la via ferrada.

Una via prou senzilla i curta que no dóna pera molt més... una llàstima. En qualsevol cas, enhorabona als constructors i a l'ajuntament per l'esforç. Les instal.lacions són de molt bona qualitat. Una bona opció per a una activitat matutina. Si començem prompte es pot combinar amb la propera via ferrada de la Vall d'uixò.


La topografia

La descripció

Equipant-nos



Una de ls parts més verticals, fins i tot amb un xicotet desplome

El curt pont tibetà

La pasarel.la camí del 5 tram

Descendint el ràpel de retorn

Vistes espectaculars de la població

No hay comentarios:

Publicar un comentario