domingo, 20 de agosto de 2017

Ferrata del Patacons. Tarragona.

Aprofitant el cap de setmana per la zona de Prades, ens acostarema fer aquesta ara puc dir-ho, magnífica via ferrada.

En un principi no teniem massa clar que és el que ens esperava i la veritat és q la via ensa va sorprendre molt gratament.

Al primer tram (K3) pujem uns quans metres fins a arribar a un faixa de la muntanya que ens obliga fins i tot a anar a gates. Després continuem amb l'ascens fins a arribar al començament del segon tram (K4). Aquest tram té un pas molt aeri equipat amb una cadena en el sostre, un del punts crítics de la via que es pot superar sense massa digicultat. A continuació hem de superar un pot nepalí de 22 m i un últim ascens que en permer arribar al final del segon tram. Arribem al tercer tram (K3) que comença amb 2 ponts nepalís de 28 i 22 metres molt estètics. Aquest tram de la ferrata és encara més bonic. Una vegada superats els ponts arribem a un pilar opcional, si pujem (ben val la pena) hem de baixar rapelnat (20m), personalment una de les parts que més m'ha agradat, molt estètica.

Després un nou pont nepalí de 16 m ens acosta al final de la ferrata: un ràpel volat de només 10m. Una vegada baix només hem de seguim el camí cap a la cova dels Patacons que hem d'atravessar. Només queda seguir el camí que està equipat en algun tram per a ajufar-nos en el descens.

Una via moooolt recomanable que ben ve val la pena. Ens va agradar molt.

 

Inici de la via
Faixa que hem de recòrrer



Un dels punts més crítics de la via

El primer pont nepalí


El segon pont

Ascendint a la part més alta de la via (opcional)

No hay comentarios:

Publicar un comentario