domingo, 16 de abril de 2017

Avenc del Pouetons de les Agulles. Montserrat.

Aprofitant els dies de Pasqua que pasàrem per Catalunya, avui tocava fer espeleo i la cavitat elegida fou aquesta.

El cotxe s'aparca al parking de Ca Maçana (crec que son 2€ tot el dia). En aquest punt comencem a caminar cap al refugi de Vicenç Barbé. El traject és duns 45 minuts i el cami està clarament indicat, primer per pista i després per senda. Preciosa zona que ens permet gauidr de l'espectacularitat de Montserrat sense tanta massificació com la zona on es troba el Monestir.

Pocs metres avans d'arribar al refugi, una xicoteta senda que ix a ma esquerra ens porta a la boca principal de la cavitat en uns 5 minuts. Ací teniu el track que seguirem.

La cavitat és molt nteressant amb racons de gran bellesa. A més a més amb aigua. Curiós també el descobrir una cavitat de conglomerat, mai havia visitat un avenc d'aquestes característiques. 

Hi ha dos boques d'entrada, nosaltres descendirem per la superior la qual ens permet descendir un pou de 25 metres. A la base del primer pou i baixat una rampa, arribem a una zona amb uns preciosos gours. A aquest punt hem d'instal·lar el segon pou de 16 metrs que baixem per una magnífica colada. A la base del pou i a uns metres podem observar una colònia de rates penades. Una corda ens permet superar una xicoteta ascensió que ens condueix de forma horitzontal fins al següent pou de 25m.
Continuant el recorregut baixem dos nous pous de 11 i 20 metres. Fins a arribar a l'últim pou de 14m a la base del qual tenim un bassal que podem evitar pendulant. Ens trobem al punt de màxima profunditat -123m

En aquest punt menjàrem alguna cosa i cap amunt.

La visita en total ens costà quatre persones unes 5 hores i mitja.

Una cavitat molt interesant, tant per la seua morfologia com per l'aigua, i amb llocs de gran bellesa. Quedàrem molt contents.

Només afegir que tot l'avenc està equipat amb químics, la qual cosa és d'agraïr.

La boca principal

La segona boca

Vista a l'exterior des de el fons del primer pou de 25m

Preciosa zona amb gours

Intal·lant el segon pou de 16m

Precioses colades




Una rata penada

Sense comentaris...

Jose, Lolo, Ana i Toni al punt de màxima profunditat de la caviotat

Comencem amb l'ascens. Baix el xicotet llac



La cavitat té preciosos racons



No hay comentarios:

Publicar un comentario